Ozempic

Tientallen mensen klagen aan dat Ozempic, andere medicijnen voor gewichtsverlies en diabetes schadelijke bijwerkingen veroorzaken

 

kopen ozempic

ozempic kopen Paulsen Bronston probeerde verschillende medicijnen om zijn diabetes onder controle te houden, maar het mocht niet baten, voordat zijn arts een nieuw medicijn voorstelde.
 
In 2018 adviseerde de arts Bronston, die in de Navajo Nation woont, om Ozempic te nemen om zijn bloedsuikerspiegel te verlagen. De voordelen wogen groter dan het risico op bijwerkingen, zei zijn arts.
 
Bronston uit Kayenta, Arizona, een klein stadje ten oosten van de Grand Canyon, bleef Ozempic enkele maanden innemen, ook al ervoer hij ernstige diarree en ongemak. Op een dag was de pijn ondraaglijk.
 
“Ik begon heel erg pijn te doen. Ik kreeg gele ogen en dat soort dingen”, zei Bronston. ‘Voor je het weet, lag ik in het ziekenhuis en werd mijn galblaas verwijderd.’
 
Bronston en tientallen andere patiënten hebben Eli Lilly en Novo Nordisk, de twee bedrijven die medicijnen maken binnen deze klasse van medicijnen, voor de rechter gedaagd. Ze zeggen dat ze last hadden van spijsverteringssymptomen, zoals het verwijderen van de galblaas of gastroparese, nadat ze het medicijn hadden ingenomen.
 
koop ozempic Miljoenen Amerikanen hebben massaal gebruik gemaakt van deze populaire klasse medicijnen die bekend staat als GLP-1-agonisten, of glucagon-achtige peptide 1, die worden voorgeschreven voor diabetes en gewichtsverlies en een blockbuster-categorie van medicijnen zijn geworden voor farmaceutische bedrijven.
 
Meer dan vijf dozijn rechtszaken beschuldigen Novo Nordisk en Eli Lilly ervan patiënten niet op de hoogte te stellen van de bijwerkingen van hun populaire diabetes- of afslankmedicijnen. Deze medicijnen omvatten Ozempic, Wegovy en Rybelsus van Novo Nordisk, en Trulicity en Mounjaro van Eli Lilly. Deze gevallen van persoonlijk letsel zijn gecentraliseerd onder een federale rechter in Philadelphia, omdat ze gemeenschappelijke elementen gemeen hebben waarbij dezelfde klasse medicijnen betrokken is.
 
Van de ruim vijf dozijn rechtszaken tot nu toe wordt Novo Nordisk, maker van Ozempic en Wegovy, met de meeste rechtszaken geconfronteerd. De advocaten verwachten echter dat de zaak uiteindelijk duizenden anderen zal omvatten die zeggen dat zij schade hebben geleden.
 
In een verklaring zeiden vertegenwoordigers van Novo Nordisk dat de zaken ongegrond zijn en dat het bedrijf van plan is zich ‘krachtig te verdedigen tegen deze claims’.
 
Het in Denemarken gevestigde bedrijf zei dat zijn GLP-1-medicijnen voor de behandeling van diabetes en gewichtsverlies al 13 jaar op de markt zijn en uitgebreid zijn bestudeerd. Novo Nordisk maakt het diabetes- en afslankmedicijn semaglutide, dat wordt verkocht onder de merknamen Ozempic en Wegovy. Op 8 maart kreeg de medicijnfabrikant goedkeuring van de FDA om Wegovy op de markt te brengen om het risico op een beroerte, hartaanvallen en andere ernstige cardiovasculaire problemen te verminderen.
 
Patiëntveiligheid is onze topprioriteit bij Novo Nordisk, en we werken nauw samen met de Amerikaanse Food and Drug Administration om het veiligheidsprofiel van onze medicijnen voortdurend te monitoren”, aldus de verklaring. “Novo Nordisk staat achter de veiligheid en werkzaamheid van al onze geneesmiddelen. GLP-1-geneesmiddelen wanneer ze worden gebruikt zoals aangegeven en wanneer ze worden ingenomen onder de zorg van een bevoegde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.”
 
Eli Lilly, die de diabetesmedicijnen Mounjaro en Trulicity maakt en verkoopt, zei in een verklaring dat patiëntveiligheid de topprioriteit van het bedrijf is. De medicijnfabrikant zegt dat het actief de veiligheidsinformatie voor al zijn medicijnen monitort, evalueert en rapporteert.
 
“Onze door de FDA goedgekeurde labels waarschuwen duidelijk dat Mounjaro en Trulicity in verband kunnen worden gebracht met gastro-intestinale bijwerkingen, soms ernstig”, aldus de verklaring van Eli Lilly. “Deze risico’s zijn gecommuniceerd naar en algemeen bekend bij zorgverleners.”
 
Net als Novo Nordisk merkten Lilly-functionarissen op: “We verdedigen ons krachtig tegen deze claims.”
 
De medicijnen zijn immens populair gebleken bij Belgen en Nederlanders met diabetes of die willen afvallen. J.P. Morgan Research voorspelt dat tegen 2030 30 miljoen mensen GLP-1-medicijnen zullen gebruiken met een omzet van meer dan € 1 miljard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scan de code